Det trötta i mig

Flera av mina följare på instagram har bett mig sammanfatta min resa angående min hälsa. Här kommer del 1.

I vintras fick jag diagnosen Lindrig till medelsvår ME/cfs. I flera veckor befann jag mig i sorg. Tacksam ändå att min ME inte tar över hela mitt liv. Men hur kunde det bli så här? Fibromyalgidiagnosen fick jag våren 2015. I flera år har jag levt med konstant smärta och en kropp som inte bär mig. Jag blev mer och mer orörlig och till slut orkade jag nästan ingenting. Tröttheten tog över.  Jag kom till ett stup kändes det som.

Jag bestämde mig för att vägra acceptera mitt tillstånd. Och kämpa för en bättre hälsa. Jag var tvungen. Det tog ett tag innan jag förstod vilken väg jag skulle gå för att ta reda på vad som felade mig.

4760951f-8267-4a20-8e02-10d592d7d12c

Efter att nästan maniskt plöjt igenom nätet, poddar och böcker och mer eller mindre utbildat mig själv förstod jag att mitt lymfatiska system måste igång. Det fanns ingen cirkulation i mig. Här tror jag orsaken till min fibromyalgi finns. Regelbunden lymfmassage/frekvensmedicinsk lymfdränage, andningsträning, rörelse i form av yinyoga, vattenyoga samt infraröd bastu ska hjälpa mig att få igång det igen.

Med hjälp av Anna Sparre på 4 health gjorde jag följande tester: Näringsstatus/ organix som mäter näringsbehov, brister och funktioner samt blockeringar i kroppens funktioner och som Inkluderar 46 olika tester samt mage & tarm / CSAPx2 som testar min tarmflora. Detta gav mig en bred redogörelse för vad som fattades mig.

Mina tester visade en solklar utmattningsprofil. För jag har aldrig tillåtit mig själv att vila. Utan bara kört på. Inte konstigt att jag blivit sjuk. Ensam mamma. Barn med särskilda behov. Allt ansvar själv.

Stress. Det är farligt. Konstiga saker händer i kroppen om man lever under stress.

Huvudproblemet kan man säga är att min kropp liksom avstannat. Stora problem med energiproduktion på cellnivå. Detta styr och påverkar precis allt i kroppen.
Problem med detox/ avgiftning vilket jag redan förstått i och med mitt väldigt tröga lymfsystem. Detta måste verkligen komma igång. Dessutom hade jag en läckande tarm, jästsvampar, parasit samt bakterier i mig. Läskigt.
Dessa tester plus konsultation kostade 13000kr. Alla kosttillskott jag nu måste ta för alla obalanser samt för bli av med parasiten, bakterierna och jästsvampen har hittills kostat runt 8000kr. Vissa tillskott kommer jag att få fortsätta med under en lång period gissar jag. Det är dyrt att vara sjuk när man får kämpa i sin ensamhet med alternativa metoder.
Enligt alla tester/blodprov jag tagit i sjukvården är samtliga prover helt normala. Hur är detta ens möjligt tänker jag? Hur sjukt är detta? Hela min kropp är i avstannat läge. Jag syresätter inte mig ordentligt. Sååå många obalanser. Stopp i min cirkulation. Men enligt läkare på min vårdcentral var allt normalt. Deprimerad står det i min journal som jag fick kopior på.

eeab0944-35e4-4414-bf5a-3648b0cdfd37

Mina diagnoser fibromyalgi och ME/cfs fick jag på Gottfries mottagningen här i Mölndal/ Gbg.
Sååå många som har liknande bekymmer som mig och vi får alltså ingen hjälp från sjukvården. Jo, värktabletter, ssri och sömntabletter. Det får vi. Men att ta reda på varför kroppen inte fungerar existerar inte. Nu är mina pengar slut. Men jag har iaf fått veta vad som är fel i mig. Så himla tacksam för det. Jag fortsätter min hälsoresa och jag ger mig inte förrän jag känner mig levande igen.

En reaktion till “Det trötta i mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s